Archyvas: Liepa 15, 2024

Aplinkos ministerijos pozicija „negirdėti ir nematyti“ 2024-07-12

Kategorija: Naujienos

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos (LAASDPS) atstovai 2025-07-11 susitiko su Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (Departamentas) vadovybe.

„Susitikimo metu daugiausiai dėmesio buvo skirta Departamento esamos finansinės padėties aptarimui, neeilinių vertinimų pareigūnams numatymo ir 2025 m. finansinio poreikio aptarimui. Institucijoje turime patvirtintą atlygio politiką, kurioje esame numatę, kad pareigūnai gautų ne mažiau 1000 Eur į rankas. Tai pasiekti būtų galima nesunkiai, tačiau yra ne menka problema – Aplinkos ministerija periodiškai perduota ar priskiria naujas funkcijas Departamentui be tam būtino papildomo finansavimo, todėl Departamentui pastoviai kyla iššūkiai perskirstyti pajėgumus, kas trikdo sklandžiai vykdyti kontrolę“, – teigė V. Laukys.

„Nuo 2024 m. liepos 1 d. visos su tarpvalstybinių atliekų vežimais susijusios funkcijos perduotos iš Aplinkos apsaugos agentūros vykdyti Departamentui. Departamentas iš esamų resursų atliko visus darbus nuo skyriaus suformavimo iki visų procedūrinių darbų, šioms funkcijoms vykdyti. Departamentas kreipėsi į Aplinkos ministeriją dėl finansavimo gavimo naujoms funkcijoms vykdyti, tačiau rezultato nėra, finansavimas negautas. Aplinkos ministerija bando labai keistą praktiką formuoti, pavesti funkcijas be finansavimo skyrimo, tai nėra racionalu ir logiška, tokia situacija tik silpnina valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę“ – akcentavo D. Rupeikienė. Skaityti toliau